Beauty | Mijn strijd tegen acne – update#1

Mijn_strijd_tegen_acne_update_5

Vanaf vandaag zullen jullie regelmatig updates op mijn blog kunnen vinden over de status van mijn huid. Op jonge leeftijd had ik al last van een erg onzuivere huid (acne) en dat is destijds geleidelijk aan goed gekomen. Helaas is mijn huid opnieuw onzuiver en ik start daarom begin november met behandelingen tegen acne. Daar vertel ik jullie vandaag meer over!

Mijn strijd tegen acne

In mijn jeugd had ik er al veel last van en werd ik helaas ook erg mee gepest: puistjes. Tot mijn hele hoofd, rug en schouders eronder zat en ik dus acne had. Ik had vooral grote onderhuidse ontstekingen en een erg rode huid. Er is toen besloten dat ik aan de anticonceptiepil zou gaan op 12-jarige leeftijd en daarbij Roaccutane zou gaan slikken. Dat hielp enorm!

In januari dit jaar belde mijn huisarts op met de mededeling dat mijn anticonceptiepil Minerva niet meer leverbaar zou zijn. Ook op internet kon ik deze niet meer bestellen en daarom wist ik niet meer wat ik moest doen. Want ik heb last van hormonale acne en stoppen met de pil kon wel eens een uitbraak betekenen.

Mijn_strijd_tegen_acne_update_6
Boven: Cyproteronacetaat Ethinylestradiol (merkloze Yasmin). Onder: Yasmin

De huisarts gaf vervolgens aan tijdens een consult dat ik twee opties had: een andere pil proberen, of eens stoppen met de pil en kijken hoe het zou gaan. Ik koos voor het laatste omdat ik al zo’n twaalf jaar de pil slikte en ik weleens wilde kijken of mijn huid nou écht zo slecht zou zijn.

Nou dat heb ik geweten :(! Mijn huid werd steeds erger, mijn haar werd vetter en ik voelde me er erg onzeker door. Ik besloot toch weer met de pil te starten en kreeg de merkloze Yasmin Cyproteronacetaat Ethinylestradiol. Mijn huid werd nóg slechter en ik ben toen met de Yasmin begonnen en deze slik ik nu nog. Deze pil heeft wel een beetje geholpen merk ik inmiddels, maar mijn huid is niet meer zo gaaf als het eerst was.

Kort samengevat:

– 17 april 2014: Gestopt met de Minerva pil
– 4 juli 2014: Begonnen met merkloze Yasmin, namelijk Cyproteronacetaat Ethinylestradiol
– 1 augustus 2014: Begonnen met Yasmin


Ik heb van alles geprobeerd..

Mijn_strijd_tegen_acne_update_5
Van La Roche-Posay tot Philosophy en van Nivea tot Dr. van der Hoog …

Voor- en na foto’s 2014

Deze foto’s zijn beide zonder make-up.

Links: begin 2014. Rechts: juli 2014
Links: eind 2013. Rechts: 1 juli 2014
Mijn_strijd_tegen_acne_update_2
1 juli 2014
Mijn_strijd_tegen_acne_update_3
24 juli 2014….
Mijn_strijd_tegen_acne_update_4
24 september 2014

Eerst had ik vooral last van kleine gistpuistjes, maar nu zijn het vooral grote onderhuidse ontstekingen op mijn kin, kaaklijn, mijn nek en rug. Heel pijnlijk! Mijn wangen en voorhoofd zijn op het moment vrij rustig gelukkig.


En nu dan?

Toen kwam ik op de blog van Serena en Larissa dit artikel tegen over acne en de behandeling daarvan. Ik vond het een interessant artikel en ik was benieuwd naar wat Laser Skin Clinics in Zwolle voor mij zou kunnen betekenen!

Daarom ben ik afgelopen maand op intakegesprek geweest en we hebben afgesproken dat ik om de vier weken de volgende behandeling nodig zal hebben:

– Intensieve Combi Therapie 1 – Micro-Dermabrasie / Chemische Peeling & Laserincl. manuele therapie

Deze behandeling kost per keer €185 euro en vanuit mijn verzekering word €300 euro vergoed. Daarom heb ik op 3 november en op 1 december een behandeling gepland staan. Daarna zal ik in januari verdergaan met de rest van de behandelingen die nodig zijn. Ik verwacht er zo’n vijf of zes nodig te hebben. En mijn huid zal ik iedere dag moeten verzorgen met acne-lijn producten van Louis Widmer. Ik ben enorm benieuwd en hoop stiekem dat mijn huid er van op zal knappen!

Hebben jullie nog tips voor mij?

Liefs,
Stephanie

9 gedachtes over “Beauty | Mijn strijd tegen acne – update#1

  1. Wat is dit herkenbaar zeg 😦 Zo naar. Ik slik de Diane pil en die kwam ergens vorig jaar weer slecht in het nieuws waardoor ik over moest stappen naar een andere pil. Dat deed ik toen en dat zorgde inderdaad voor een enorme uitbraak. Na een jaar met gezeik heb ik besloten om gewoon weer met de Diane pil te beginnen.. Zolang ik die gebruik is alles gewoon goed, maar ik ben wel bang voor het moment dat ook die niet meer verkocht wordt of ik uit mezelf stop met de pil. Sophie (Naoki.nl) heeft er ook veel over geschreven en die had laatst een oplossing gevonden met huidsverzorging! 🙂

  2. Hoi,
    Ik heb zelf geen last van acne gehad, maar wel van zonneallergie. Toen heb ik de pure sap uit de aloevera plant erop gesmeerd en binnen een paar dagen was het weg, zonder littekens. (terwijl de littekentjes er al jaren zaten). Ook baking soda helpt goed tegen ontstekingen, heeft mij enorm geholpen. Eens per week een maskertje op je gezicht. Goedkoop en het proberen waard 🙂

  3. Super handig artikel! Ik heb zelf ook al jaren last van acne en ga met die rede ook regelmatig naar de schoonheidsspecialiste. Dit helpt wel echt heel erg, maar vooral rond de eisprong (woorden van de schoonheidsspecialiste) is het bij mij het ergst. Het is dus echt hormonaal helaas.. Het in wel minder geworden dan dat het was, maar ik hoop dat het later wel echt helemaal weg is of in ieder geval zo goed als. Het voelt altijd goed als je niet de enige bent! Haha. Top artikel:)

  4. Bleh, huidproblemen zijn verschrikkelijk! Ik heb binnenkort een afspraak bij de huisarts die me hopelijk doorverwijst naar de dermatoloog of zo. Ook onderhuidse ontstekingen bij kaaklijn. Bah! Word er zo moe van 😦

  5. Ik duim voor je dat deze behandeling je van al je onzuiverheden zal afhelpen! Zelf heb ik ook sinds mijn puberteit last van puistjes. Gelukkig zijn dit vaak maar kleine puistjes en dus makkelijk te verbergen.

  6. Herkenbaar! Ik ben ook overgestapt van een pil die goed werkte tegen mijn acne (Diane) naar een andere pil (Microgynon) en dat beviel totaal niet. Ik heb toen opgezocht welke pil voor mij de juiste samenstelling heeft (absoluut geen levanorgestrel!) en ik slik nu Marvelon. Die bevalt me goed. Verder helpt het bij mij om juist geen agressieve anti-acne middeltjes te gebruiken, maar een reinigingscreme of olie die zacht is voor de huid en niet veel te wisselen tussen producten.

    1. Hoi Isa! Zie het andere acne artikel op mijn blog (acne update 1! Door de pil weer te gaan slikken (Yasmin) en behandelingen te krijgen bij Laser Skin Clinics in Zwolle! Dat heeft ze weggehaald :).

Bedankt voor je reactie :)! Ik kom ook zeker een kijkje nemen op jouw blog.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s