Roemenië

In de zomer van 2009, de zomer van 2011 en de herfst van 2011 ben ik naar Roemenië afgereisd. De eerste twee keer heb ik vrijwilligerswerk gedaan in het buitenland samen met een organisatie vanuit mijn opleiding. We hebben er drie en vier weken in een groot asiel honden en katten gesteriliseerd en gecastreerd. In Roemenië heb ik vervolgens een erg lieve Roemeense familie ontmoet en hier hebben wij (=mijn moeder, een vriendin en haar moeder) in de herfst van 2011 mogen logeren. Roemenië is een prachtig land en ik wil jullie graag inspireren zodat jullie dit land ook eens zullen bezoeken!

Reistips Bucharest/Boekarest Roemenië
De hoofdstad Bucharest/Boekarest – Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en er wonen ongeveer 1,7 miljoen mensen. In het artikel vertel ik jullie meer over het gigantische Parlementspaleis welke ook meteen het grootste gebouw is in Europa en op twee gebouwen na ook het grootste gebouw van de wereld. Ik heb er binnen een kijkje mogen nemen toen er een stemming plaatsvond. In het artikel vertel ik ook meer over het centrum en wat er te doen is.


Grootste dierenasiel ter wereld Smeura – In een uitgestrekt bosrijk gebieGrootste dierenasiel ter wereld Smeura Roemenie Pitestid in de buurt van Pitesti ligt, volgens het Guinness Book of Records, het grootste dierenasiel ter wereld. Het asiel is zo’n 4,5 hectare groot en inmiddels bevinden er zich zo’n 5000 honden en honderden katten.  Ze verzorgen de dieren er niet alleen, maar castreren en steriliseren ze ook. Er zijn al zo’n 40.000 dieren ‘geholpen’! De situatie in Roemenië verslechtert, waardoor het aantal honden blijft groeien.


Brasov – Deze stad ligt zo’n 160 km van de hoofdstad Boekarest vandaan en Travel Tips | Roemenië – De stad Brasov (Transsylvanië)wordt aan drie kanten omringd door de Karpaten. Dit is in Roemenië de grootste stad in de bergen. Qua bezienswaardigheden is er genoeg te zien, waaronder het oude stadhuisplein (Piata Sfatului), het oude stadhuis (City Hall), de Zwarte Kerk (Biserica Neagra), verschillende kerkjes en natuurlijk het uitzichtpunt vanaf Mount Tampa (Hollywood sign: Brasov). Genoeg te doen en te zien, zeker een aanrader!

Bedankt voor je reactie :)! Ik kom ook zeker een kijkje nemen op jouw blog.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s